Tanítványképzés új szintre emelve

Az MPE OCM presbitériuma elérkezetnek látta az időt, hogy emelje a már meglévő tanítványképzésünk színvonalát, tartalmán változtatásokat eszközöljön, melyek megnövelik a képzés hatékonyságát. Vezetőink három szinten állapították a jelen és jövendőbeli résztvevők, jelentkezők elhelyezését.

Az 1.szinten a hallgatók a keresztény élet alapjairól hallanak majd, a tanítások hangsúlya a jellemfejlődésre helyeződik.

A 2.szinten olyan embereket képeznek, akik készséget mutatnak a mások felé való szolgálatra. Ők a tanítványképzés alapjait sajátítják el, hogy hogyan adják tovább a megértett hitigazságokat, illetve a házicsoportok (kis létszámú közösségek) felépítését, egészséges működését lesz alkalmuk még elsajátítani. 

A 3.szinten konkrétan gyülekezetvezetésre való felkészítés zajlik a továbbiakban. Itt egyfajta teológiai képzés, gyakorlati megközelítéssel, folyik ezután. A gyülekezetvezetői feladatok empírikus elsajátítása kap szerepet, hogy a hallgatók készen álljanak a szolgálat közben felmerülő kihívások kezelsére. Itt a presbitérium meghívása az alapfeltétel a részvételre. 

Végső cél a Magyar Pünkösdi Egyház látásának megvalósítása, melynek során hisszük, hogy meglátjuk 325.000 cigány embertársunk megtérését és gyülekezetbe való beépülését! Stratégiánk a missziómunkások megsokszorozódása. Reményeink szerint a képzéssel egyre többen kedvet és lendületet kapnak a becsatlakozásra. 

(A borító képen a 3. szinten résztvevő hallgatók csoportképe látható.)

Tanítványképzés új szintre emelve
Tanítványképzés új szintre emelve
Tanítványképzés új szintre emelve
Tanítványképzés új szintre emelve
Tanítványképzés új szintre emelve
Tanítványképzés új szintre emelveTanítványképzés új szintre emelveTanítványképzés új szintre emelveTanítványképzés új szintre emelveTanítványképzés új szintre emelve