Mindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kell

Van pár dolog a „nagybetűs életben”, amit nem tanítanak az iskolában. Például azt, hogyan osszuk be a keresetünket, hogyan intézzünk hivatalos ügyeket. Most két olyan fogalommal folytatom a sort, melyek nem egzakt, tényszerűen meghatározható fogalmak. Hogyan kell valakit jól szeretni? Hogyan kell valakit jól segíteni?

Segítenünk kell a rászorulókat, ez magától értetődő, keresztény hívőként talán még inkább. A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai hamar találkoznak munkájuk során olyan egyéni esetekkel, rászorulókkal, családokkal, akiknek segítségre van szükségük. De milyen legyen a segítség? Hogyan segítsünk jól és hatékonyan? Hogyan kódoljuk bele egy adományba a lehetőséget, iránymutatást, motivációt, hogy az egyént, akit a mély szegénység a totális apátiába sodort, újból talpra állítsuk? Mit tehetünk? Van akin segíteni sem lehet, mert egyszerűen nem hagyja, vagy a hozzáállása ellehetetleníti a jó szándékú segítőt.

Minden nem áll hatalmunkban, de valamit igenis meg tudunk tenni! Megváltani a világot, ahogy a mondás is tartja, nem tudjuk. Azt nem is kell, azt Valaki már megtette helyettünk... A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata tapasztalatai alapján segítenünk kell embertársainkat, szeretetet kell mutatni irántuk. Vésztő településére (Békés megye) vittek bútoradományt, egy háromgyermekes családnak, akik nem régen jutottak lakóházhoz külső segítséggel. A bútoradományon kívül a mindennapi élethez szükséges egyéb használati és berendezési tárgyak is átadásra kerültek.

Segítettek, segítenek, segíteni fognak. Reményeink szerint minél több olyan emberen lesz még alkalmuk segíteni, akik értékelik és jól használják a kapott támogatást!

Mindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kell
Mindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kell
Mindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kell
Mindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kell
Mindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kellMindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kellMindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kellMindent nem tudunk megtenni, de valamit tennünk kell