Hit Isten jóságában

Zsidók 11,6: „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.”

Ha megkérdezném tőled, hogy mi a legfontosabb dolog – mi az, ami alapvetően fontos, ha olyan életet akarsz élni, ami kedves Istennek, vajon mit válaszolnál?

Talán azt mondanád: vallásosan élni, gyülekezetbe járni, jótékonyságra adakozni, betartani az „arany szabályt”, eltávolodni a bűntől: az erkölcstelenségtől, a részegségtől és a hasonló dolgoktól? Mindezek jók lehetnek, de egyik sem az az egy alapvetően fontos dolog, ami kedves Istennek. Az az egy dolog, amit Isten mindenkitől elvár, az egyetlen dolog, ami nélkül nem lehetünk kedvesek Istennek, az a hit. Ezt a hitet pedig kétféle módon mutathatjuk be.

Először is, hinnünk kell, hogy Isten létezik. Többségünk, gondolom, a szívünk mélyén tisztában vagyunk ezzel. Ezen túl viszont hinnünk kell azt is, hogy Isten megjutalmazza azokat, akik Őt kitartóan keresik. Látod, a hit végül is az Isten jóságába – az Ő megbízhatóságába, az Ő szavahihetőségébe – vetett hit, és e nélkül az Isten jóságába vetett hit nélkül nem lehetséges Istennek tetszeni. Az a kezdet, hogy hiszünk Istenben és az Ő jóságában. Ez minden igazi sikernek és az Istennek tetsző életnek a gyökere, forrása.

—Derek Prince