Hűség a kis dolgokban

„Aki hűségesen gazdálkodik a kevéssel, arra sokat is rá lehet bízni. De aki hűtlenül kezeli a keveset, az akkor is csalni fog, mikor sokat bíznak rá.” (Lukács 16,10 - EFO)Biblia

Figyeld meg, a kis dolgok a nagy dolgok előtt jönnek. Ha szeretnéd, hogy ebben az életben felelősséget bízzanak rád – akár Isten, akár emberek –, gyakorold a kis dolgokban való hűséget. Gyakorold a pontosságot. Gyakorold a leveleid megválaszolását. Gyakorold az ígéreteid megtartását, még ha azok látszólag csak jelentéktelen dolgok is, mert van Isten, aki figyel téged. Ő felméri a jellemed. Eldönti, hogy rád bízhat-e nagyobb dolgokat.

Néhány embernek megvan a szókincse és megvan minden képessége, mégsem érnek el eredményeket. Ha kell is keresned valakit, aki neked dolgozhat, vagy aki veled dolgozhat, ne csak a nagy szavaikra és a képességeikre figyelj. Figyeld meg, mit tesz az a személy a kis dolgokkal. Figyeld meg, hogyan kezeli a kis felelősséget. Az alapján ítéld meg, ahogy akkor viselkedik, amikor senki nem figyeli, amikor a helyzet nem tűnik fontosnak. Mer ez az igazság: ha hűségesek a kis dolgokban, hűségesek lesznek a nagyobb dolgokban is. Ha nem hűségesek a kis dolgokban, a nagy dolgokban sem lesznek odaszántak. Ez azokra vonatkozik, akikkel dolgozni szeretnél. Ez rád is vonatkozik. Ez Isten módszere a felmérésedre, hogy megállapítsa, mennyit is érsz valójában. Ő figyel téged a kis dolgokban, és azok alapján ítél meg téged.

—Derek Prince